top of page
 
Zet je hoofd stil en open je hart......
Een hartverwarmende sensatie...

Laat je verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakt en de zon laat schijnen!

Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit ,met de sensuele Argentijnse tango en andere stijlen.

Juist deze grensoverschrijdende interpretatie maakt dit gepassioneerde ensemble bijzonder rijk!

In prachtige composities bezingt  Jeannine Flores vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven.

De musici die deze veelzijdige zangeres temperamentvol begeleiden, behoren tot de top binnen het genre.

Dat alles maakt Fadango tot een hartverwarmende sensatie , die absoluut naar meer smaakt!

Jeannine;"Ik heb een aantal jaren geleden Fadango opgericht. Ooit is de fado en de tango op mijn pad gekomen, daarna deze geweldige muzikanten.

Wat een geschenk om deze prachtige intense muziek te mogen zingen. En tegenwoordig is mijn nieuwste passie; het dansen van de Argentijnse tango"!!

 

 

 

 

 

Musici; Gerard van Duinen ;   Bandoneon

              Mirek Walton ;            Gitaar

              Suze Stiphout;              Contrabas

              Jeannine Flores;           Zang

 

 

 

Jeannine Geerts

Zang;

Jeannine Flores

Bandoneon;

Gerard van Duinen

Gitaar;

Mirek Walton

Gerard van Duinen
Mirek Walton

Contrabas;

Suze Stiphout

Suze Stiphout

Biografie Gerard van Duinen

 

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij veel Argentijnse tango, en maakt hij regelmatig crossovers naar jazz, pop en zelfs Portugese fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, gespecialiseerd in tango. Als docent is hij populair als coach en begeleider van (amateur)gezelschappen. In 2010 ontving hij de Tango Music Award voor zijn tango La Maca. Gerard publiceert regelmatig artikelen over tango en bandoneonspelen.. Hij studeerde enkele jaren bij Leo Vervelde en Carel Kraayenhof op het conservatorium in Rotterdam. Hij was drie jaar leerling van de virtuoze Argentijn Juan-José Mosalini aan het Conservatoire Edgar Varèse in Parijs.

 

Hij treedt op met een keur aan groepen: het duo Walton Van Duinen en het Gerard van Duinen Tango Trio (Argentijnse tango), Fadango (fado en tango, met zangeres Jeannine Geerts), de Karen B (singer-songwriter), Mister Rain & the Sunny Summers (world impro jazz) en Fresh Trash (muziektheater). Als solist wordt hij regelmatig uitgenodigd door (harmonie)orkesten en fanfares.

 

Gerard studeerde compositie bij Richard Ayres en Gustavo Beytelmann. Hij legde zich toe op het arrangeren van Argentijnse tango bij Alejandro Schwarz en Julián Peralta. De grote hoeveelheid arrangementen die hij de afgelopen jaren schreef voor diverse bezettingen maakt hem waarschijnlijk de meest ervaren tango-arrangeur van Nederland.

 

website: www.gerardvanduinen.com

 

 Biografie Mirek Walton

 

Mirek Walton is een jonge (1987) gitarist/pianist die - zeker in de tango scene - als veelbelovend talent wordt gezien. In 2009 studeert hij cum laude af aan het Rotterdams conservatorium. Na zijn studie slaat Mirek meteen een eigen weg in. Zo combineert hij eigenzinnige tango composities met improvisatie en nieuwe technieken om de oude tangogrooves swingend en verfrissend door te laten klinken. Hij speelt in verschillende tangogroepen, waaronder Trio Nocturna (winnaar Doble Ocho concours 2010, opening act Berlin tango festival 2010), Quinteto Azul, Fadango en Walton/van Duinen duo. In alle projecten spelen Mirek’s composities een grote rol. Dat werd dit jaar beloond met de Choclo 2010 compositieprijs, die hem op 10 juli dat jaar werd uitgereikt door La Cadena en Cuartito Azul.

 

Naast tango richt Mirek zich op verschillende stijlen. Zo werkte hij mee aan diverse jazz-, wereldmuziek- en muziektheaterproducties, waaronder Tamorra Napolitaans trio. Het begeleiden van zangers en andere solisten is een belangrijk onderdeel van zijn werk. Mirek: ‘de kracht van een duo zit hem in het luisteren naar elkaar. Als begeleider probeer ik altijd zo precies mogelijk te horen wat de solist doet en daar al improviserend op te reageren.’ Wie weet wat voor klanken we in de toekomst nog van Mirek’s hand zullen horen komen?

 

Biografie Suze Stiphout

 

Suze Stiphout studeerde klassiek contrabas aan het conservatorium in Den Haag.Na haar klassieke studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, tango en Arabische muziek.

 

Ze is sinds kort bij Fadango en daarnaast speelt ze in verschillende formaties waaronder tango quintet Arrastre, Trio Tangata en de theater voorstelling “Vlieg”, Bustan and the Sentimentalists.

© 2014 by  Jeannine Geerts

bottom of page